Galerie Carla Koch

Vanaf zaterdag 18 april 2015 viert de Amsterdamse galerie Carla Koch haar twintigjarig bestaan.
Met een jubileumtentoonstelling van kleine objecten in beperkte oplage voor maximaal 750. euro. Speciaal ontworpen door 22 kunstenaars met wie de galerie al jarenlang vruchtbaar samenwerkt.
Nieuw werk van klinkende namen als Wouter Dam, Hanneke Fokkelman, Bodil Manz e.v.a.

INFO:
Nederlandse keramiek- en glasgaleries hebben een opmerkelijk lange adem.
Galerie De Witte Voet opende 40 jaar geleden haar deuren.
In april 2015 bestaat galerie Carla Koch 20 jaar. Na een vliegende start aan de Prinsengracht verhuisde de galerie in 2007 naar de IJ-oevers, waar Carla Koch sprankelende exposities organiseert in gebouw Detroit.
Wat maakt deze galerie bijzonder? En hoe reageert zij op het teruglopende galeriebezoek?

Galerie Carla Koch heeft een uniek specialisme: keramische en glazen objecten die meestal refereren aan de containervorm, maar die zich tegelijk bevrijden van hun functie. Zij bewegen zich daarmee in het interessante niemandsland tussen beeldende kunst en design. De galerie toont verschillende mentaliteiten en presenteert zowel conceptueel als architectonisch en verhalend werk.

Een tweede troef is de internationale oriëntatie. Die vergt extra inspanningen en grotere investeringen, maar verrijkt het aanbod! Al jaren presenteert galerie Carla Koch toonaangevende Aziatische, Canadese en Europese keramisten, onder wie Kayoko Hoshino, Yikyung Kim, Les Manning en Bodil Manz.
Een relatieve nieuwkomer is de Belgische keramiste Anne Marie Laureys. Want nieuw talent wordt actief gevolgd.

Al in 2000 lanceerde de galerie een fraaie website die de toegankelijkheid sterk verhoogde.
Sinds het galeriebezoek in Nederland terugloopt is de galerie prominent aanwezig op beurzen als de Pan Amsterdam, de KunstRAI, Art Breda, Rotterdam Contemporary.
Ook organiseert zij met verwante galeries exposities op bijzondere locaties die veel publiek trekken.
Galerie Carla Koch is tenslotte hèt adres en ‘kenniscentrum’ voor het werk van overleden meesters als Jan van der Vaart en Veronica Pöschl

. (tekst Peter van Kester)